Σελίδες

1.9.10

You don't know Jack - Επιστροφή Pacino




H αλήθεια είναι οτι είχα καιρό να δω ταινία του  Pacino, οπότε στο άκουσμα της νέας του δουλειάς, έστω και σε ρόλο σειράς στην tv, χάρηκα ιδιαίτερα ομολογώ, μιας και είναι από τους αγαπημένους μου, αν όχι ο αγαπημένος μου ηθοποιός.
Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ο Al Pacino υποδύεται τον αινιγματικό παθολόγο, γιατρό Jack Kevorkian γνωστό και ως Dr.Death. Πολεμήθηκε για τις ιδέες του πάνω στην ηθική της ευθανασίας. Θέμα που ακόμα και σήμερα θεωρείται αμφιλεγόμενο, με τις διάφορες απόψεις να διίστανται. Λέγεται οτι βοήθησε στον "θάνατο" συνολικά 130 ασθενείς του, που έπασχαν απο ανίατη ασθένεια. Ο Kevorkian τους βοηθούσε μόνο, συνδέοντας τους, με την συσκευή ευθανασίας που είχε δημιουργήσει και έδινε το τελικό ok στον ασθενή δίνοντάς του να πατήσει ένα κουμπί, που διοχέτευε στο σώμα του χημικά και άλλα φάρμακα που τερμάτιζαν την ζωή του..
Προβλέπω να ξαναέρχονται στην επιφάνεια τα υπέρ και τα κατά της ευθανασίας. Ο γιατρός καλώς έπραττε, εφόσον είχε και την συγκατάθεση του πάσχοντα να τον λυτρώσει από τον πόνο και τα βάσανα?  Ή η ενέργεια του κακούλη Dr.Death χαρακτηρίζεται ώς ηθικά απαράδεκτη, γιατί ουσιαστικά έτσι έκοβε το νήμα ζωής ενός ανθρώπου, όπως συμβαίνει με την αυτοκτονία?  Την σειρά την περιμένουμε γύρω στην άνοιξη του '10...

Πάει και ο Pacino γέρασε, ραμολιμέντοοο! τρελή μούρη όμως.. 
Μια μικρή γεύση  


2 σχόλια:

f-f είπε...

..saint or a sinner????emeis mono mesw internet mporoume na tn 8avmasoume?

Andre είπε...

sigoura internet..
xmm protimw sinner, pio endiaferon!

Δημοσίευση σχολίου