Σελίδες

29.8.10

Inception




Για πολλούς η ταινία του καλοκαιριού...τυχαίο? Δεν νομίζω. Το μόνο παράπονο που κάποιος μπορεί να έχει είναι ίσως ο πονοκέφαλος που μπορεί να σου έχει προκαλέσει! Ευχάριστο mind fucking όμως, να εξηγούμεθα..Πολύπλοκη σκηνοθεσία, πλοκή που σε βάζει στο τριπάκι να μην θες να χάσεις λέξη απο τις στιχομυθίες για να καταλάβεις στο μέγιστο βαθμό και την κάθε λεπτομέρεια αυτών που εκτυλίσσονται μπροστά σου (δεν θα με χάλαγε πχ, να είχα ένα τηλεκοντρόλ με δυνατότητα pause n' rewind)..Architect,Extractors,limbo,inception...Σε κάποια σημεία σίγουρα θα σου θυμίσει λίγο Matrix λόγω ορολογίας. Σε άλλο σημείο,στο μέσο περίπου της ταινίας ,όσοι ασχολούνται με την γραφιστική θα αναγνωρίσουν αναφορές στα έργα του M.C Escher κυρίως λόγω του "paradox" staircase...very nice.  
Στοίχημα οτι θα το δεις τουλάχιστον 2 φορές! Προσωπικά μου φάνηκε ίσως και πιο "δύσκολη" από το Memento, πάλι του Christopher Nolan. Όπως και να έχει πρόκειται για δυο φοβερές ταινίες...deuce points!

Είπαν για τον σκηνοθέτη:

He has the ability to seduce our eyes, ears and most importantly, mind

4 σχόλια:

Stilvi's Shop είπε...

ποτέ προλαβες κ εκανες μεταπτυχιακο πανω στο εργο?

Andre είπε...

pou t eides to master pino? an t dw k deuterh paw g metaptyxiako!

zweistein είπε...

itan ontws polu wraia tainia

f-f είπε...

mn nomizeis..afta einai osa prolavaines na parathrhseis oso o leo kai i parea t epairnan anasoula gia n pesoun st epomeno sleeping level..gyrw st 3'' dld!!

Δημοσίευση σχολίου